سفارش تبلیغ
صبا ویژن

معرفی روستای قزل احمد
 
قالب وبلاگ
لینک دوستان

 

قزل‌احمد

یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان عباس غربی بخش تیکمه‌داش شهرستان بستان‌آباد واقع شده‌است.

این روستا حدود 40خانوار در خود جای داده است ، شغل اکثر قریب به اتفاق ساکنان این روستا دامداری و دامپروری و کشاورزی  است.و نزدیک به 300خانوار از این روستا به شهر های مختلف ایران ازجمله کرج ،تهران، قم ،کوچ کرده اند که بعضی از آنها در فصل تابستان برای کشاورزی برمی گردند.

قزل احمد

 

شغل اکثر مردم

اکثر مردم روستای که در روستا ساکن هستند کشاورز و دام پرور می باشد ودر فصل زمستان که کشاورزی تعطیل می شود اکثر مردم برای کار به شهر های مختلف ایران رفته ودر کارخانه ها وشرکتها مشغول به کار می شوند.

خصوصیا بارز مردمان 

مردمانی خون گرم ،باهوش کاری و سخت کوش  زرنگ هستند که استعداد همه کاری را دارند ولی متاسفانه به دلیل کم لطفی آموزش وپرورش تحصیل را زود رها کرده وبه کار روی می اورند .

همسایگان

 

روستای قزل احمد باچندین روستا همسایه هست که عبارتند از الخلج ،قره بلاغ،آغچه کهل، چینی بلاغ و احمد آباد.

در بین این روستا ها بیشترین ارتباط با الخلجی ها می باشد و این به این دلیل است چون راه روستای  قزل احمد از این روستا می گذرد وتعدادی از از قزل احمدی ها با آنها فامیل هستند.بجز الخلج که نسبتاجمعیت خوبی دارد بقیه همسایگان خالی از سکنه می باشند یا خیلی کم جمعیت هستند ودر فصل بهار وتابستان عده ای برای کشاورزی بر می گردند.

محصولات کشاورزی و صنایع دستی

گندم ،نخود وعدس محصولاتی هستند که به صورت دیمی در این روستا کاشته می شوند ودر این میان کاشت گندم در سالها ی اخیر پررنگ بوده  است .بیشتر زمین ها دیمی بوده واین روستا از لحاظ آب دچار کمبود می باشد دو رود خانه تقریبا کم آب از این روستا سر چشمه می گیرند که در یک جایی به نام درمان دالی(آسیاب قدیمی روستا که الان از بین رفته است )به هم می پیوندندومحدوده این دو رودخانه است که مختصر آبی برای کشاورزی پیدا می شود درختان میوه خیلی کم می باشد به طور ی که جوابگوی خود اهالی هم نمی باشداین بدان دلیل است که قدیمی ها برای ساخت خانه بیشتر از چوب استفاده می کردند و به همین دلیل بیشتردر ختان بید که در ساختمان سازی قدیم مصرف زیادی داشته را کاشته اند .یک نظریه وجود دارد که اگر به جای این درختان بید درختان سیب یا گردو در مسیر دو رودخانه کاشته شده بود الان  میوه صادر  می کردیم. لازم به ذکر است که قالی بافی هم از دیر باز در این روستا رواج داشته و هنوز هم کم و بیش ادامه دارد.

چشمه های روستای قزل احمد

 

وستای قزل احمد چشمه های زیادی دارد که همه آنها آب خنک وگوارایی دارند ودر بین آنها چشمه اسمی خان(اسماعیل خان)از همه آنها  به خاطر قرار گرفتن در داخل روستا وخنکی وسبک بودن آب آن و کمی خاصیت درمانی از اهمیت بالایی برخوردار است و اکثر مردم با اینکه در خانه های خودشان چاه آب دارند ولی آب این چشمه را برای شرب ترخیح می دهند این چشمه در وسط روستا ودر ته دره قرار دارد که منظره جالب و زیبایی دارد .این چشمه در زمان قدیم توسط یکی از اهالی به نام اسماعیل از طایفه حیدر خانلی ها که روی آن را مسقف کرده است نام گزاری شده  است. هرکدام از اهالی که از چشمه استفاده می کنند در پوش آن را می بنددند تا برای استفاده نفر بعدی آماده شود . این چشمه در همه فصول سال  آب دارد وهیچ وقت خشک نمی شود .

از چشمه های دیگر روستا می توان به سیسگا بلاغ ،داشبلاغ ،مالا گلی ،قورد یوواسی (دارای املاح معدنی فراوان می باشد ،)کوللوهلر،باش گل ، یانیخ ،و چشمه های زیاد دیگری  اشاره کرد که در اینجا مجال گفتن اسم  همه ی آنها نیست .

ناگفته نماند که یک چشمه به نام گوتور بلاغی که در مرز بین روستای ما و آغچه کهل قرار دارد که خاصیت درمانی بالایی برخوردار است و مردم از قدیم بیمار یهای پوستی را توسط آن درمان می کردند.

زمستان در قزل احمد

تا چند سال پیش که زمستان قزل احمد خیلی زیبا و واقعی بود ولی هم اکنون جلوه ی زیبایی ندارد.

زمستان قزل احمد 

تاریخچه روستای قزل احمد

 

نام قدیم روستای قزل احمد تهمیز بوده است .در ایام قدیم روستای خیلی بزرگی بوده است که در گذر گاه قافله ها که از شهرستان مراغه ،هشترود ،قره آغاچمی آمدند واقع شده بود سفالهای باقی مانده نشان از قدمت این روستا دارد .وقبرستان به جای مانده حکایت از اسلامی بودن این روستا است . نزدیک روستا یک منطقه به اسم (دویاتاغی)محل استراحت کاروانیان وجود دارد .معلوم  نیست تهمیز طی کدام جنگ ویران شده است  به گفته ریشسفیدان این روستا در زمان یکی از جنگها به دلیل پناه دادن یکی از فرمانده هان شکست خورده توسط دشمن ویران شده و تمامی ساکنین آن قتل عام شده است در یک قسمت ازروستای قزل احمد قبرستان بت پرستان در سحرای (قورد یوواسی)به فارسی لانه گرگ وجود دارد حفاری هایی که توسط قاچاق چیان آثار  باستانی انجام شده است بنا به اعتراف قاچاق چیان محلی در قبر مرده ها کوزه های سفالی وزنجیر های فلزی پیدا شده است که نشان از بت پرستی دارد.امروزه روستای قزل احمد را  به واسطه عالمانش می شناسند نزدیک پانصد سال است که روستای قزل احمد مرکز شیعه به علت مهاجرت نوادگان امام زادگان وساکن شدن  در روستای قزل احمد شده است.از قدیم عالمان زیادی در روستا بوده اند که به تبلیغ دین اسلام در روستا های اطراف می پرداختند .از مشهورترین عالمان قدیم آقا میر عزیز می باشد از عالمان برجسته امروز هم می توان به حاج سید جلال حسینی سید هادی هاشمی ،سیف علی صادقی ،حاج قادر گلابی ،حاج میر کریم قاسم زاده ،میر ابو الفضل گلابی ،سید محمد گلابی ،سید علی قاسم زاده ،سید محمود گلابی سید کاظم گلابی ،موتمن ،صادقی ،نوروزی که مشغول به تحصیل هستند.وبه خاطر علم ،فصاحت ،بلاغت ودین داری مورد احترام عام وخاص مردم قزل احمد و روستاهای اطراف مثل احمد آباد ،الخلج،قپچاق ،چینی بلاغ،سیف الدین،آغچه کهل ،شیخ بیگ، تازه کند ،الگو،قره بلاغ ،ینگجه،نوساله ،پستکان،تکمداش ،شیروانده،چرم خوران علیا وسفلی ،خوشگاب قره چمن می باشند.

از امکانات فعلی روستای قزل احمد می توان به آب، برق ،تلفن ،گاز، راه روستایی اشاره کرد .

 


 


[ شنبه 92/3/4 ] [ 11:16 صبح ] [ روح الله آقازاده قزل احمد ] [ نظرات () ]
.: Karaj1391 Design : Hamid Reza Sadeghiyan :.

درباره وبلاگ

آرشیو مطالب
امکانات وب


بازدید امروز: 24
بازدید دیروز: 21
کل بازدیدها: 117867